Újpesti Lepke Múzeum

Mobil: 
+36 70 312 6162

Egy érdekes és egzotikus gyűjtemény Újpest szívében, amely Juhász György emberöltőt felölelő munkásságát, szenvedélyét tükrözi. Gyűjteményünk régiónként mutatja be a honi lepkefajták példányait, emellett szakszerű tárlatvezetés révén, bepillantást kaphatunk távoli országok egzotikus világába. A lepkéken kívül más ízeltlábú állatcsoportok – skorpiók, pókok, sáskák, kabócák és bogarak – képviselői is kiállításra kerülnek.

A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat egyik különleges állomásaként az Újpesti Lepkemúzeum is várja a látogatókat a megannyi érdekes és sokszor meghökkentő rovarcsodák mellett, most először egy igazi mini lepkeházban, ahol barangolhatnak kicsik és nagyok.

Látogatóink most első kézből étesülhetnek a lepketenyészés fortélyairól a Motobutterfly csapata jóvoltából. Trópusi lepkék tenyésztésével és értékesítésével foglalkoznak, így az ide érkezők most az élmények mellett élő lepkebábokkal is gazdagodhatnak. 

Jöjjön el, és fedezze fel ezt a csodálatos világot.

 

Sok szeretettel várjuk!

Programok:

16 – 22-ig

Élő ízeltlábúak bemutatása:

Megasom agyas porioni: Hatalamas orrszavú bogár,
Prosoposcoilus Savagei, illetve Homoderus mellyi: Afrikai fajok, nem igazán tenyésztik őket, nőstény 3 cm, míg a hím elérheti a 6 – 8 cm-t.
Phalacrognathus muelleri: Szivárványos szarvasbogár

16 - 22

Lepketenyésztés fortélyainak bemutatása tenyésztők segítségével

17 - 20

Bogár illetve lepke preparálás: KIZÁRÓLAG az Újpesti Lepke Múzeum Alapítványban előzetesen vagy aznap a helyszínen megváltott karszalaggal van lehetőség!

Programjaink

15:00 - 00:00
|attrakció, egyéb, gasztronómia, gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás
A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat egyik különleges állomásaként az Újpesti Lepkemúzeum is várja a látogatókat a megannyi érdekes és... Tovább »
16:00 - 22:00
|attrakció, egyéb, gasztronómia, kiállítás, kreatív foglalkozás
Chalcosoma causasus: Az óriásbogarak elgelterjedtebben Közép- és Dél-Amerikában, Dél-Ázsiában találhatóak meg. Kifejlett példány elérheti a... Tovább »
16:00 - 22:00
|attrakció, egyéb, előadás, gasztronómia, gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás
Látogatóink most első kézből értesülhetnek a lepketenyészés fortélyairól a Motobutterfly csapata jóvoltából. Trópusi lepkék tenyésztésével... Tovább »
16:00 - 20:00
|attrakció, egyéb, gasztronómia, gyermekprogram, kreatív foglalkozás
17 - 20 Bogár illetve lepke preparálás: KIZÁRÓLAG az Újpesti Lepke Múzeum Alapítványban előzetesen vagy aznap a helyszínen megváltott... Tovább »