2019. június 22., 16:00 - 2019. június 23., 01:00
színház
tárlatvezetés

Vezetett séta, perjátszókör, perszimuláció

A Fővárosi Törvényszék épületét 1890. augusztus 1-jén adták át, legdíszesebb tárgyalója az úgynevezett esküdtszéki terem, amely ma is őrzi eredeti formáját. A tárgyaló legfőbb dísze Feszty Árpád hat táblaképe. A könyvtár kiállítószekrényében megtekintehető az 1822-ben Werbőczy István neve alatt megjelent magyar törvénytár, a Corpus Iuris Hungarici, ami a könyvtár legrégebbi kötete.

Az érdeklődők óránként vezetett séta keretében tekinthetik meg a Fővárosi Törvényszék esküdtszéki termét és könyvtárát. Az egyes csoportok létszáma maximum 40 fő lehet.

Az épületbe történő belépésnél biztonsági okokból a belépők ruházatát és táskáját átvizsgálják, ruhatár és értékmegőrzés nem biztosított.

20 fő feletti csoportok részére előzetes regisztráció szükséges a [email protected] e-mail címen!

20:00 órai kezdettel az esküdtszéki teremben egy perjátszóköri előadást, 22:00 órai kezdettel pedig egy perszimulációt tekinthetnek meg az érdeklődők. Az előadások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni június 21-én 12.00 óráig lehet a [email protected] e-mail címen. Az előadások ideje alatt az esküdtszéki teremben szünetel a tárlatvezetés, az idő alatt csak a könyvtár látogatható.