MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma

Telefon: 
+36 88 575 300
Mobil: 
+36 20 285 7755

 

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának a zirci ciszterci Apátság épülete ad otthont. Kiállításaink bemutatják a Bakony sokszínű tájait, védett értékeit, változatos élőhelyeit. Látványos diorámái segítségével valósághű környezetben ábrázolják a Bakony élővilágát. Vendégeink bebarangolhatják a hegység különböző tájait, megismerhetik évszakok szerinti arcait. Visszautazhatnak az időben, hogy találkozzanak a jégkorszakban itt élt óriásokkal, köztük a két mamuttal, melyek a legimpozánsabb elemei a „Jégkorszaki óriások a Bakonyban” című kiállításnak. A vadászat szerelmesei pedig egy különleges trófeagyűjteményben gyönyörködhetnek.

Állandó kiállításaink:

​A Bakony természeti képe
Jégkorszaki óriások a Bakonyban
Trófeakiállítás
A természet ékszerei – a Kárpát-medence ásványai

A Rákóczi tér 3-5. alatti új épületünkben találhatók gerinctelen és gerinces zoológiai, botanikai, földtani gyűjteményeink és a múzeum könyvtára, valamint közművelődési termünk, ahol múzeumpedagógiai foglalkozások és különböző közművelődési programok, rendezvények lebonyolítására is van lehetőség.

A Múzeumok Éjszakája rendezvény ideje alatt (június 22-én, szombaton 18-24 óráig) kiállításaink megtekintése és a programjainkon való részvétel ingyenes!

Programjaink

Állandó kiállítás |kiállítás
„A természet ékszerei” című ásványkiállítás csodálatos válogatást kínál a Kárpát-medence ritkaságaiból. Még a természetet rendszeresen... Tovább »
Állandó kiállítás |kiállítás
A MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma 1972-ben, hazánk egyetlen vidéki természettudományi szakmúzeumaként jött létre Zircen. A több... Tovább »
Állandó kiállítás |kiállítás
Az ifjúság tudásának és természetszeretetének gyarapítása céljából dr. Bativai-Schüle Imre János 2006-ban a Bakonyi Természettudományi... Tovább »
Állandó kiállítás |kiállítás
2007-től tekinthető meg „Jégkorszaki óriások a Bakonyban” című kiállításunk, melyben - hazánkban egyedülállóan - két gyapjas mamut teljes... Tovább »
Időszakos kiállítás |kiállítás
A "Bakonyi bükkösök élővilága" című rajz- és videópályázatra beérkezett legjobb alkotásokból (rajzok és rövidfilmek) készített időszaki... Tovább »
18:00 - 18:30
|attrakció, kiállítás, zene
A "Bakonyi bükkösök élővilága" címmel meghirdetett rajz- és videópályázatra beérkezett alkotások legjobbjaiból készített időszaki kiállítás... Tovább »
18:00 - 18:30
|attrakció, előadás, gyermekprogram, színház
A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola színjátszó csoportjának előadása. Ezzel a produkcióval az idei... Tovább »
19:00 - 23:00
|attrakció, egyéb, gyermekprogram
Cipő nélkül száraz, csúszós, szúrós vagy éppen süppedős felszíneken. Kérjük, a kisgyermekkel érkezők vigyázzanak a kicsik testi épségére... Tovább »
19:00 - 23:00
|gyermekprogram
Körömfestés kicsiknek a természet motívumaival. (Egy-egy ujjacskára értendő, nem vállalunk teljes manikűrt!  :D )
19:00 - 23:00
|egyéb
Bemutatkozik a 2019. év magyarországi ásványa és ősmaradványa, a galenit és a Komlosaurus carbonis.
19:00 - 23:00
|attrakció, egyéb, gyermekprogram, kreatív foglalkozás
Különlegességek mikroszkóp alatt. A múzeum munkatársainak segítségével láthatóvá válnak a természet parányi részletei. Idén különös... Tovább »
19:00 - 23:00
|gyermekprogram, kreatív foglalkozás
"Az év emlőse és az  év vadvirága" témájú kézműves foglalkozás keretében a gyerekek a magyar zergevirág vagy a hiúz álarc elkészítése... Tovább »
19:00 - 23:00
|attrakció, gyermekprogram, kreatív foglalkozás
19:00 - 23:00
|egyéb, gyermekprogram, kreatív foglalkozás
Az év emlősét, a hiúzt és az év rovarának választott havasi cincért állíthatják össze puzzle darabokból az arra vállalkozók a mágnestáblán...
19:00 - 23:00
|attrakció, gyermekprogram, kreatív foglalkozás
A résztvevők saját kezükkel és a rendelkezésükre bocsátott preparáló eszközök segítségével szabadíthatják ki az ősmaradványokat az őket... Tovább »
20:00 - 23:30
|attrakció, egyéb, gyermekprogram, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
Találkozó 20 órakor a Rákóczi tér 3-5. szám alatti múzeumépületünk előtt, innen együtt indul a "csapat" az arborétumba, muzeológusaink... Tovább »