Blinken OSA Archívum

Telefon: 
+36 1 327 3250

Kiállítóterem és levéltár együtt egy muzeális épületben. Az ipari műemlék Goldberger-házat, melyben a Szabad Európa Rádió adásainak háttéranyagait, hidegháborús és emberi jogi gyűjteményeket őrzünk, évente egy éjszakára megnyitjuk a nagyközönség előtt.

Blinken OSA Archívum – Múzeumok Éjszakája 2019 Program 16.00–24.00

Kiállítás a Centrális Galériában:

Kollektív álmok és burzsuj villák – A magyar CIRPAC-csoport helyszínrajza

A két világháború között a CIRPAC-csoport volt az „Új építészet” egyik legfontosabb képviselője Magyarországon. A Bauhaushoz, illetve annak szellemiségéhez több szálon kötődő Molnár Farkas, Fischer József és társaik tevékenysége átlépte az építészet határait. Társadalmi kérdésekben írtak publikációkat, szerveztek előadásokat, rendeztek kiállításokat – akár a hatalommal is konfrontációt vállalva. Helyszínrajzukon így építészeti eredményeik mellett az 1930-as évek összetett politikai kondíciói is megjelennek.

17:00 Kurátori tárlatvezetés a kiállításon

20:00 Exkluzív tárlatvezetés Thury Lili grafikussal és az Építész Szakkollégium hallgatóival

 

16:00–19:30 Kortárs álmok és villák – Montázskészítő workshop Thury Lili grafikussal

Hogy néz ki most egy burzsuj villa, mik a legújabb javaslatok a ma lakhatási válságának kezelésére? Friss építészeti lapokból vágunk ki képeket és jelszavakat, hogy montázsokban fogalmazzuk meg saját vízióinkat kortárs építészetről, szociális ideákról. A montázsokból sokszorosítható és hazavihető röplap, plakát vagy fanzin is készíthető.

21:30–24:00 Vetítés a nap közben készült montázsokból, zene.

 

16:00-24:00  Épülettúrák: Kiállítóterem, levéltár és kulturális központ együtt egy muzeális épületben. Az ipari műemlék Goldberger-ház alagsorát, melyben a Szabad Európa Rádió kutatóintézetének háttéranyagait, hidegháborús és emberi jogi gyűjteményeket őrzünk, évente egy éjszakára megnyitjuk a nagyközönség előtt.

A túrák minden páros órában indulnak, igény szerint angolul is.

Programjaink

16:00 - 23:45
|egyéb, film, kiállítás, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés, zene
Blinken OSA Archívum – Múzeumok Éjszakája 2019 Program 16.00–24.00 Kiállítás a Centrális Galériában: Kollektív álmok és burzsuj... Tovább »