Kossuth-díjas operaénekesnő a Múzeumok Éjszakájának védnöke

Az idei évben Miklósa Erika, a Magyar Szent István-rend birtokosa, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes a Múzeumok Éjszakájának a nagykövete. 

Erika kíséretében izgalmas múzeumokba és egyedi tárlatokba nyerhettek betekintést. A jó hangulatú kisfilmek megtekinthetők a Muzéj Facebook és Instagram oldalain. 

Tavasszal több tárlatvezetésen, interaktív programon vett részt Erika, hogy a Múzeumok Éjszakájára, június 24-ére már nagyszerű programokat ajánlhasson nektek. A világhírű opreaénekes ellátogatott a szentendrei Skanzenbe, ahol elvarázsolta a századfordulós erdélyi város, megtekintette a nagyon modern Pénzmúzeumot, ahol kézbe foghatott egy valódi aranytömböt, majd megismerkedett a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum Arany Sas Patikamúzeumában a korabeli gyógyítási módszerekkel és a mai napig népszerű gyógynövények áldásos hatásaival. 

A már több mint húsz éves, és a fiatalok körében is egyre népszerűbb eseménysorozatra idén is különleges programokkal készülnek az intézmények.

Miklósa Erika örömmel vállalta az ország legnagyobb kulturális programjának népszerűsítését, hiszen – mint hangsúlyozta – a hagyományos értékek közvetítése mellett fontos számára a fiatalok kultúra iránti figyelmének a felkeltése is.