Olimpiai bajnok a 2022-es Múzeumok Éjszakája szóvivője

Idén Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó is a rendezvénysorozat mellé állt.

Tamással nagyon jó hangulatú filmek készültek kedvcsinálónak a Múzeumok Éjszakájához, amelyek felületeinken követhetőek nyomon. (www.facebook.com/muzeumokejszakaja). Tavasszal több tárlatvezetésen, interaktív programon vett részt, hogy a Múzeumok Éjszakáján, június 25-én már számos saját élményről számolhasson be és ajánlhassa azokat a nagyközönségnek. Olimpiai bajnok birkózónk ellátogatott a Közlekedési Múzeumban, ahol például krampácsolónak és sofőrnek is beállt. A tápiószelei Blaskovich-kúriában lóra pattant Kincsem nyomdokain járva, míg a szegedi Móra Ferenc Múzeumban boszorkányként is „tevékenykedett”. A múzeumlátogatások alkalmával az olimpiai bajnok birkózó letűnt korok szakmáit is kipróbálta, így kifejezve az elődeink előtti tiszteletet, akik ezeket a szakmákat űzték, vagy űzik a mai napig.

A 20. alkalommal megrendezett, és a fiatalok körében is egyre népszerűbb eseménysorozatra a jubileum miatt is különleges programokkal készülnek az intézmények.

Tamás örömmel vállalta az ország legnagyobb kulturális programjának népszerűsítését, hiszen – mint hangsúlyozta – a hagyományos értékek közvetítése mellett fontos számára a fiatalok kultúra iránti figyelmének a felkeltése is.  

Fotó: Pozsonyi Zita/Blikk