Csőre Gábor

Jászai Mari-díjas színművész, a Múzeumok Éjszakája védnöke
Csőre Gábor, a Múzeumok Éjszakája védnöke

Marsra magyar!, Legyetek szeretettel!, A merénylet és még megannyi színházi, filmes és televíziós sikere mellett Csőre Gábort zseniális szinkronjai és igényes ismeretterjesztő műsorai tették közismertté Magyarországon. Megkeresésünkre örömmel vállalta az ország legnépszerűbb kulturális programjának népszerűsítését, hiszen a tudományos és történelmi témák mellett szívügye a művészeti, kulturális alkotások, érdekességek bemutatása is.

A Múzeumok Éjszakája védnökeként a rendezvény népszerűsítése mellett Gábor kiemelten is ajánl programokat június 22-ére a Muzéj Facebook és Instagram oldalain. Kisfilmjeiben elkalauzol bennünket az Esztergomi Bazilikába, majd ízelítőt ad a helyi Vármúzeum kincseiből. Egy kínai táncost követve a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban megcsodálja az ókori Kína alkotásait, később a Romkertben vív élet-halál harcot a haza dicsőségéért. Végül korabeli eszközökkel és Győrfi Pál hathatós segítségével ment életet a világ egyik első rohamkocsija mellett a budapesti Kresz Géza Mentőmúzeumban.

Idén is különleges programokkal készülnek az intézmények az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális eseményére. Legyen Ön is részese ennek a nyáresti kulturális kavalkádnak!