Európa Kulturális Fővárosába különösen érdemes ellátogatni idén június 24-én, mert a kiemelt helyszínen számos izgalmas múzeumi és kísérőprogrammal készülnek a Múzeumok Éjszakája alkalmából. 

Különleges tárlatvezetések, interaktív digitális workshopok, filmvetítés, színdarab, nyomozós kalandjáték, valamint hagyományőrző programok is várják az érdeklődőket a „Királynék városában”. 

A frissen újranyitott Laczkó Dezső Múzeumban a Balaton festőjének, Egry Józsefnek az alkotásaiból nyílik kiállítás, amihez nem mindennapi tárlatvezetések kapcsolódnak, például Nyári Krisztián vezetésével.  A Digitális Tudásközpontban igazi modern, trendi élményekkel és tudással gazdagodhatnak a látogatók, kipróbálhatják a programozást, a 3D nyomtatást és beleshetnek a robotika rejtelmeibe is. A Művészetek Háza Veszprém kiállítóhelyein nemcsak a kortárs képző-, fotó- és táncművészet iránt érdeklődők találnak változatos programokat, hanem a látogatóknak lehetőségük lesz megismerkedni a június 17-én átadott f|x|r médialaborral is. Annak sem kell csalódnia, aki a hagyományosabb értékeket részesíti előnyben, mert az Agóra Veszprém Kulturális Központban és további helyszíneken is izgalmas tárlatok és workshopok várják a régi mesterségek és népi művészetek iránt érdeklődőket.

A finn–magyar kapcsolatokat ápoló Veszprémi Magyar–Finn Egyesület is sok izgalmas előadással és művészeti programmal készül Juhannus-nap alkalmából, amely Finnország nemzeti ünnepe és történetesen egybe esik Szent Iván-napjával. A vicces versenyek mellett operett és kórusok hangversenyével is készülnek. 

A gyerekeknek is sok-sok játékos programmal készülnek a szervezők, legó, origami és festőműhely, valamint Kabóca előadások is tarkítják a palettát.  

A nap zárásaként fáklyás menet, máglyaégetés, koncertek és filmvetítés is várja a látogatókat az éjszakán, amikor minden életre kel.   

A kiemelt helyszín programjai ITT elérhetők el.