Első éjszakázóknak!

Íme néhány hasznos tipp a kulturális egyéjszakás kalandhoz

Mi kell ahhoz, hogy egy fantasztikus kalandokkal teli estét töltsünk idén június 22-én? Budapesten csak egy Múzeumok Éjszakája karszalagra van szükség, de mielőtt nekiindulnánk az éjszakának, érdemes alaposan megtervezni az útvonalat, hiszen hazánk legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénysorozatán országszerte több mint 460 intézmény közel 2800 programmal várja a kultúra szerelmeseit.

Ha Te is szeretnél részt venni a Múzeumok Éjszakáján, nincs más teendőd, mint:

Budapesten: 
1. Töltsd le az „EVENT@HAND MUZEJ” okostelefon alkalmazást, vagy látogass el a muzej.hu weboldalra!
2. Válaszd ki a kedvenc programjaidat !
3. Rendezd kedved szerint a kiválasztott kedvenceket!
4. Ha szükséges, regisztrálj a kiválasztott programokra!
5. Látogass el a https://muzej.hu/buszjaratok oldalra, hogy megtervezd az utazásodat.
6. Vásárolj Muzéj karszalagot a jegymestertől, vagy bármelyik résztvevő múzeumban.
7. Élvezd a kulturális pezsgést egész éjszaka!

Vidéken:
1. Töltsd le az „EVENT@HAND MUZEJ” okostelefon alkalmazást, vagy látogass el a muzej.hu weboldalra!
2. Válaszd ki a kedvenc programjaidat! 
3. Rendezd kedved szerint a kiválasztott kedvenceket! 
4. Vásárolj belépőjegyet a kiválasztott múzeumban.
5. Élvezd a kulturális pezsgést egész éjszaka!

A fővárosban egységes karszalaggal látogathatók a Múzeumok Éjszakája rendezvényei és kiállításai. A felnőtt karszalag 3000 Ft, a gyermek karszalag (6-18 éves korig) 1500 Ft. A karszalagok megvásárolhatók előzetesen online a www.jegymester.hu weboldalán, illetve a programban résztvevő budapesti múzeumokban. A karszalag ezen az estén valamennyi budapesti résztvevő intézményben érvényes. Ha a Múzeumok Éjszakája jegyet egy-egy múzeum saját weboldalán, webshopján keresztül vásárolod, úgy ebben az intézményben tudod átvenni a karszalagot. Ebben az esetben az átvétel pontos menetéről az érintett múzeumtól tájékozódj!
Vidéken a belépőjegyek az adott intézményekben válthatók meg.
Fontos, hogy belépéskor Budapesten a karszalag, vidéken az érvényes jegy nálunk legyen.

A tervezéshez legjobb, ha letöltjük az „EVENT@HAND MUZEJ” okostelefon alkalmazást, de az is elég, ha ellátogatunk a rendezvénysorozat hivatalos weboldalára. A muzej.hu oldalon részletes információk olvashatóak a programokról, és helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek az események. Kedvenceinket megjelölhetjük, kilistázhatjuk, szerkeszthetjük és akár ki is nyomtathatjuk. Ha kész vagyunk a saját listánkkal, már csak azt kell eldöntenünk, hogy jutunk el a lehető legtöbb helyre ezen az éjszakán. Ebben Budapesten a BKK Muzéj körjáratai lesznek segítségünkre, amelyek a Muzéj karszalaggal ingyenesen vehetőek igénybe és hét különböző útvonalon érintik Budapest legnagyobb múzeumait.