You can add your selected programmes to Favourites by clicking the heart icon. In Favourites, you can sort and print the programmes.

Adj hozzá! – Növeld Te is a Cukiság faktort a plüss-totem bővítésével

Folyamatos program (2023. June 24. 16:00 – 2023. June 25. 00:00)
attrakció

A cukiság faktor című nemzetközi csoportos kiállítás részeként a Ludwig Múzeum földszinti előterében Tóth Balázs Máté, kortárs képzőművész közreműködésével egy plüss állatokból álló nagyméretű helyspecifikus installáció valósul meg. A rendhagyó akcióba szeretnénk a múzeum látogatóit is bevonni, mégpedig úgy, hogy egy-egy plüss állattal járuljanak ők is hozzá az installáció gyarapításhoz. Az összegyűjtött figurákat a kiállítás zárását követően követően gyermekeket támogató szervezeteknek, intézményeknek, kórházaknak ajánljuk fel. 

A plüss állatok felhasználásával, beépítésével létrehozott installáció egyik legfontosabb előképe és kiindulópontja Mike Kelley (1954-2012) amerikai képzőművész amorf formájú, szintén plüssökből készített lebegő konstrukciói, szobrai.  

Az amerikai kulturális teoretikus, Sianne Ngai, aki elsőként lett figyelmes a cukiság, mint esztétikai kategória potenciáljára, a plüss állatokat a cuki tárgyak par excellence példájaként tartja számon. Amelyek képesek a pszichológiában az úgynevezett átmeneti tárgyakhoz hasonló - többségében plüss figurák, amelyek elsődleges szerepe a gyermekek számára az édesanya, szülő távollétében keletkezett hiány és bizonytalanság érzésnek ellenpontozása - érzelmi skálájának megélését, a totális rajongástól és szeretettől egészen az agresszivitásig. 

A gyűjtés időszaka: 2023. 06. 01. - 06. 25. 

Támogatók: REGIO Játék, Ty 

 

Helyszín: földszint, lépcsőorduló