You can add your selected programmes to Favourites by clicking the heart icon. In Favourites, you can sort and print the programmes.

Beszélgetés az Időgép című kiállítás kapcsán. Vendég: Grecsó Krisztián, Ott Anna

2023. June 24. 19:30 – 20:30
előadás

Az Időgép kiállítás kapcsán Ott Anna beszélget Grecsó Krisztiánnal családtörténetről, személyes élettörténetekről, naplókról és családi fotóalbumokról, Szipőcs Krisztina részvételével.   

  • Grecsó Krisztián író, költő, dalszerző, az Élet és Irodalom szerkesztője. Nemrégiben jelent meg a Lányos apa című kötete. Grecsó egyik központi témája a család mint az identitás meghatározója és az a viszony, melyben az egyén kapcsolata a saját múltjával kialakul. 
     
  • Ott Anna a Hadik Kávéház művészeti vezetője. A Margó Irodalmi Fesztiválon indított sorozatban híres olvasókkal beszélget kedvenc könyvélményükről, könyvismertetői a Könyves Magazinon olvashatók. Kiskamaszként beszippantotta az olvasás és azóta nem ereszti - húsz éve nem talál a könyveknél hűbb és szórakoztatóbb társat. 
     
  • Szipőcs Krisztina művészettörténész a Ludwig Múzeum szakmai igazgatóhelyettese, az Időgép kiállítás kurátora. Gyermekkorában rajongott a sci-fiért, aztán mégis történelem-magyar szakra jelentkezett a bölcsészkarra, ahol művészettörténészi és magyar tanári diplomát szerzett. Az Időgép kiállításban egyesítette a múlt, a jelen és a jövő iránti érdeklődését, valamint a művészet iránti rajongását.  

 

Helyszín: 3. emeleti kiállítótér