You can add your selected programmes to Favourites by clicking the heart icon. In Favourites, you can sort and print the programmes.

Állandó kiállításaink és Élménygazdaságunk tárt kapukkal várnak

Állandó kiállítás
kiállítás

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár filiáléja, üde színfolt Keszthely város szívében, amely változatos tematikájú kiállításaival és másfél hektáros kerttel rendelkező Élménygazdaságával ideális helyszín tartalmas kikapcsolódáshoz a család minden tagja számára.

Festetics örökség

A Festetics György által alapított Georgikon volt Európa elsőként alapított önálló agrár-felsőoktatási iskolája. A Festetics major 1972-óta már múzeumi keretek között, de a történeti, hagyományi örökségre alapozva, ahhoz szorosan kapcsolódva fejlődik.

Múltidéző kiállítások

- A keszthelyi agrárszakoktatás története, Dr. Bakonyi Károly emlékszobája

- Majorok népe a XVIII-XIX. században, cselédek élete

- A növénytermesztés eszközei és gépei

- "Vagyon szép szőlőhegyünk "- Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken

- A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei

- Állattenyésztési kiállítások

- Kovácsműhely, bognárműhely, kádárműhely

 

Élménygazdaság - Az aktív pihenés szigete

A Georgikon egykori gyümölcsöskertjének helyén található az Élménygazdaság, a major 1,2 ha-os hangulatos bemutatókertje fűszer- és gyógynövénykerttel, gyümölcsössel, szőlőlugassal, kemencésházzal.

A gazdaság a gyerekek kedvence, hiszen számos lehetőséget nyújt az önfeledt játékra. A pajtában mászókötelekről, mászórudakról vagy bordásfalakról ugorhatnak a puha szénába, egyensúlyozhatnak gólyalábon, gerendán, meglovagolhatják a hordót, kipróbálhatják a mocsárjárót, kiskocsin tolhatják társaikat. A gazdaság magába foglal egy háziállatokkal benépesített állatparkot, ahol lehetőség nyílik az állatok etetésére, simogatására is.

2021-ben került átadásra egy, a kisebbeket csúszdával csábító látványmalom, a Malomjátszó, amely tovább színesíti az Élménygazdaság interaktivitását.