You can add your selected programmes to Favourites by clicking the heart icon. In Favourites, you can sort and print the programmes.

Kézműves bemutató és vásár

Folyamatos program (2022. June 25. 16:00 – 22:00)
gyermekprogram
kreatív foglalkozás
újragombolt hagyományok

Kézműves bemutató és vásár gyerekeknek és felnőtteknek: kosárfonó, keramikus, fazekas, bőrös-, szalagszövő kézművesek bemutatója

16.00-22.00

Gergely Ramóna kosárfonó népművész ifjú mestere, népi iparművész. A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa. Vesszőből készített használati tárgyak készítését tanítja, amit a tanulók haza is vihetnek. Saját munkáit is kínálja eladásra.

Balogh Sándor bőrösmester
Ő és csapata alkották meg a világ legnagyobb táltosdobját, amely szintén látható lesz aznap este a múzeumban.
Legszebb portékáikból, különféle állatbőrökből és szőrmékből készült ajándék- és használati tárgyakból lehet vásárolni a helyszínen.

Faragó Klára keramikus népi iparművész
A hagyományos, népi tárgyakat és motívumokat modern technikákkal és anyagokkal alkotja újra, és ezekbe a technikákba avatja be a vállalkozó szelleműeket. Terményekből, magokból készít ékszereket a gyerekekkel. Munkáiból vásárolni is lehet a helyszínen.

Szabó Rebeka (Jejus) hagyományőrző kézműves
A szalagokat a jurták borításának rögzítésére, de akár ruházat kiegészítő viseleti elemként is széles körben használták elődeink. A kézi szalagszövés hagyományos, ezer évre visszanyúló módszerével szövi az eredeti motívumokkal díszített színes szalagokat. A szalagszövés fortélyait is elleshetik tőle az érdeklődők.

Gábor Zsuzsanna népi játszóház vezető
A gyertyakészítés különböző módszereibe avatja be a gyerekeket.

Frankó Tamás fazekas mester
A kályha- és kemence építés mellett edényeket is készít. Foglalkozásán főzőedényeket, tálkákat készít a gyerekekkel. Munkáiból vásárolni is lehet a helyszínen.

Nemes Tímea Izabella keramikus művész
Számtalan kiállítás fémjelzi munkásságát. Foglalkozásán honfoglalás kori edényeket készít, korabeli technikával. Munkáiból vásárolni is lehet a helyszínen.