You can add your selected programmes to Favourites by clicking the heart icon. In Favourites, you can sort and print the programmes.

Egy éj Botanikával – ismerkedés a festőnövények színes világával

2022. June 25. 20:00 – 22:00
attrakció
egyéb
előadás
újragombolt hagyományok

Milyen alapanyagokkal festettek őseink és miként alkalmazható a növényi festés napjainkban? Mi fán terem a batik, a shibori és az ecoprint? Értelmezzük a szakzsargont és a nyáron gyűjthető festőnövények bemutatójával fűszerezzük a programot!

Az est folyamán a BOTANIKA márka megálmodójával, Hajgató Sára iparművésszel beszélgethetnek az érdeklődők a különféle természetes kelmefestő eljárásokról. Sára a festőnövények és a textilfestési eljárások szakértője, akit hazánkban a legfontosabb ökotudatos ruhatervezők között tartanak számon. Kollekciói könnyed stílusjegyek, légies selymek, finom gyapjúszövetek, pamut kelmék, rusztikus len és kendervászon. Szabásmintáiból, színvilágából, de a legapróbb részletekből is hatalmas impulzusokban árad a kompromisszumokat fölülíró, a tervezői munkát, a gyártás egészét meghatározó organikus elv és kérlelhetetlen üzenet: harmóniában a természettel. Sára folyamatosan osztja meg tudását az érdeklődőkkel egyedi workshopjain is.

Helyszín: „A Goldberger” kiállítás 1. terme.