You can add your selected programmes to Favourites by clicking the heart icon. In Favourites, you can sort and print the programmes.

„A csipkézés alapjairól” – gyors csipkekarkötő-készítés

2022. June 25. 17:00 – 18:30
kreatív foglalkozás

Workshopunkon a csipkeverés alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, melyen egy gyors vert csipke karkötőt készítünk – a tervezésétől a megvalósításáig. Időpont: 2022. június 25-én ♦ szombaton ♦ 17.00 órától 18.30 óráig A WORKSHOP BETELT! Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.).

Keresse következő workshopjainkat az „Ars Sacra a BMK-ban rendezvénysorozaton” szeptember 17–25. között.

A workshopot vezeti: Hemmert Anita okleveles csipkekészítő.
Így készítjük majd el, egy kis kedvcsináló»
A vert csipke, az úgynevezett klöpli több szállal készül. Sajátos eszközigényű csipkefajta, eszközei: verőpálca és a verőpárna. A verőpárna rendszerint henger alakú, hozzá erősítik a mintaalapot. A minta elkészítéséhez szükséges fonalat verőfára, orsóra tekerik, és fonáson alapuló technikával dolgoznak, majd a keresztezési pontokat megtűzik és haladnak tovább. Négy szállal, azaz két párral dolgoznak egyszerre. A párnára tűzött gombostűk köré fonják, csavarják, szövik a megadott minta szerint.

♦ Csatlakozz nyílt csoportunkhoz a Facebookon», ahol elméleti és gyakorlati percekkel, mintákkal, eseményekkel és számos érdekességgel várunk.

Bővebb információ kérhető: Hemmert Anitától a +3613712760 telefonszámon, és a [email protected] vagy az [email protected] címen.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.