You can add your selected programmes to Favourites by clicking the heart icon. In Favourites, you can sort and print the programmes.

Irodalmi játszótér

2022. June 25. 17:00 – 21:00
egyéb
kreatív foglalkozás

Different location: Károlyi-kert

Irodalmi játszótér

A közösségi élményekre talán most még nagyobb szükség lehet, mint a pandémiát megelőző időszakokban. A Nemes Nagy Ágnes 100 emlékévhez kapcsolódóan az érdeklődők megismerhetnek és kipróbálhatnak olyan játékokat, melyeket egykor a Szigligeti Alkotóházban és a Magyar Pen Klub Vörösmarty téri irodájában játszott a Szent István Társaság vagy más néven a Manuéla Baráti Köre.

Játékok: Szekreter, avagy hajtogatott versek; Szent István, avagy bonyolított barkochbaféle; Körülírás, Sokbetűs szavak, Elölről-hátulról

Időpontos játékok:

  • 17:00 – 18:00 Irodalmi párkereső

Ebben a játékban nem tudhatod, hogy ki lesz a párod, akivel különböző irodalmi kihívásokon kell keresztül menned. Múzsaként találd meg a művészedet, avagy fordítva, hogy aztán együtt jöjjetek rá a megfejtésekre.

  • 18:00 – 19:00 Szóbridzs

Egyetlen szóból megértitek egymást? Akkor ez a játék nektek való. A játékosok párba állva mérkőznek meg egymással, ahol a pár egyik tagja az általa kitalált dologra vonatkozóan körönként egy-egy szót mondhat, melyből a másiknak ki kell találnia a gondolat tárgyát. (Nem csak párokat várunk!)

  • 19:00 – 20:00 Mi van a kalapban?

Activity-t már jó eséllyel mindenki játszott, na de ugyanez irodalommal? El tudnád mutogatni azt, hogy „posztmodern”, netán a „Walesi bárdokat”, esetleg körülírni? Na és hangutánzó szavakkal is menne? Gyere el, és próbáld ki magad!

  • 20:00 – 21:00 Bakosozás

Felütjük Bakos Ferenc Idegen szavak és kifejezések szótárát, kiválasztunk egy szót, és mindenki elengedheti a fantáziáját, ugyanis a játékosoknak lesz a feladata, hogy új szócikket írjanak a kiválasztott kifejezéshez. De vajon ki találja ki, hogy ezek közül, melyik volt az eredeti?

Előzetes jelentkezés az időpontos játékokra ezen a linken vagy a helyszínen a játékok kezdetekor.