You can add your selected programmes to Favourites by clicking the heart icon. In Favourites, you can sort and print the programmes.

Tandori madárles 2.

2022. June 25. 21:30 – 22:00
egyéb
előadás

Different location: Károlyi-kert

Tandori madárles

Tandori Dezső madarak iránti rajongása közismert. Az életmű számos feljegyzéséből tudhatjuk, hogy nem csak elméleti síkon adózott eme szenvedélyének, a költő személyében gyakorlott madártartót tisztelhetünk. Lánchíd utcai lakását időről időre verebekkel, zöldikékkel, papagájokkal, barátposzátákkal, széncinegékkel, kanárikkal, rozsdafarkúakkal osztotta meg. Fogságban nevelt madarai közül Szpéró és Samu nevű házi verebei legendásan hosszú életet éltek.

No, de mit érdemes tudni ezekről a madarakról? Saját, természetes környezetükben miként viselkednek? Illetve mi, városlakók, akik megosztjuk velük az életterünk, hogyan viszonyuljunk hozzájuk? Egyáltalán etessük, ne etessük őket? Ha igen, milyen madáreleséget adhatunk nekik? Ezekre a kérdésekre keressük a választ meghívott szakember segítségével. Betekintést nyerünk abba is, hogy a Tandori-próza milyen tanácsokkal lát el minket madárgondozás tekintetében. Végül a költő verseiből azt is megtudhatjuk, milyen viszonyrendszer alakítható ki állat és ember együttélésében.

Közreműködik: Benedek Veronika ornitológus és Borbíró András színművész

Helyszín: Károlyi-kert