Zalaegerszegi Törvényszék

A rendezvény a Göcseji Múzeumban váltott belépővel látogatható. A törvényszék 18.30 órakor nyitja meg kapuit. Utolsó látogatók fogadása a törvényszéken: 22:30 óra, kapuzárás: 23:00 óra.

 

Nyitott Igazságügy

A Nyitott Bíróság program az Országos Bírósági Hivatal (OBH) által, az átlátható, nyitott igazságszolgáltatás jegyében indított rendezvénysorozat, elsősorban diákok számra. A kezdeményezés mottója: "Attól félsz, amit nem ismersz." A program keretében az iskolások osztályfőnöki órákon kapnak tájékoztatást a legalapvetőbb jogi ismeretekről, így többek között a hatalmi ágak elválasztásáról, az igazságszolgáltatásról, a bírói függetlenségéről, a bírósági szervezetrendszerről, a bíróságok igazgatásáról, a hatásköri és illetékességi szabályokról, a legfontosabb jogágakról, a polgári, a büntető és a közigazgatási perrel kapcsolatos alapvető rendelkezésekről, továbbá a perbeli jogokról és kötelezettségekről. A diákok a bíróságokon tárgyalásokat, ítélethirdetéseket láthatnak, megtekinthetik a bíróság épületét, látogatást tesznek könyvtárában, valamint perszimulációban vehetnek részt.

Ezen programot szélesítése révén született meg Zala megyében a Nyitott Igazságügy, amelyhez az alábbi szervezetek csatlakoztak:

    Zalaegerszegi Törvényszék
    Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
    Zala Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata
    Zala Megyei Rendőr-főkapitányság
    Zala Megyei Főügyészség

Ennek jegyében szervezzük az idei Múzeumok Éjszakája programot.

Programjaink

Állandó kiállítás |attrakció, család és kultúra, gyermekprogram
Rendőrségi bemutató 18:30-22:30-ig folyamatos program
Állandó kiállítás |család és kultúra, előadás, gyermekprogram, kiállítás, tárlatvezetés
Bíróságtörténeti kiállítás 18:30-22:30-ig folyamatos program
Állandó kiállítás |család és kultúra, gyermekprogram, tárlatvezetés
Bírósági kiállítás. A Nagykanizsai Járásbíróság 18.00 órakor nyitja meg kapuit. A rendezvény ingyenesen látogatható. Az utolsó... Tovább »
Állandó kiállítás |attrakció, család és kultúra, gyermekprogram
Ilyen egy börtöncella, fotózkodni lehet... 18:30-22:30-ig folyamatos program
Állandó kiállítás |attrakció, család és kultúra, gyermekprogram
Fotózkodási lehetőséggel 18:30-22:30-ig folyamatos program
Állandó kiállítás |család és kultúra, gyermekprogram, kiállítás
Bűnmegelőzési kiállítás gyerekeknek és szüleiknek 18:30-22:30-ig folyamatos program
18:00 - 18:15
|egyéb
A programot dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke és Dénes Sándor, Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere nyitja meg... Tovább »
18:15 - 18:45
|család és kultúra, kiállítás
A kiállítást Ludvig Klára ajánlja. A rendezvény ingyenesen látogatható. Az utolsó látogatókat 21:30 órakor fogadják, kapuzárás 22.00 óra...
18:45 - 20:00
|család és kultúra, előadás
Előadó: dr. Horváth Zsolt a Lenti Járásbíróság elnöke A rendezvény ingyenesen látogatható. Az utolsó látogatókat 21:30 órakor fogadják,... Tovább »
19:00 - 20:15
|család és kultúra, film, gyermekprogram
"Megérte?" címmel filmvetítés és Nyitott Igazságügy kérdezz-felelek a rendőrség, az ügyészség, a kormányhivatal és a törvényszék... Tovább »
20:00 - 21:15
|család és kultúra, film
Filmvetítés és esetmegbeszélés. A rendezvény ingyenesen látogatható. Az utolsó látogatókat 21:30 órakor fogadják, kapuzárás 22.00 óra.
21:00 - 22:15
|család és kultúra, film
"Megérte?" címmel filmvetítés és Nyitott Igazságügy kérdezz-felelek a rendőrség, az ügyészség, a kormányhivatal és a törvényszék... Tovább »