Városi Múzeum Párkány

A 2004 óta működő múzeum két állandó kiállítással és egy időszaki kiállítóteremmel várja az ide látogatókat. A helytörténeti kiállítás Párkány történelmi múltját mutatja be az őskortól napjainkig. A falakat átszelő időtengely a település történetének legfontosabb eseményeit mutatja be képi dokumentumok és kísérő szöveg segítségével. A néprajzi kiállítás Párkány és környéke néprajzi kincseit, népi kultúráját mutatja be mintegy kétszáz év távlatából. A népi életmód használati tárgyain keresztül betekintés nyílik elődeink életformájára, viseleti és gazdálkodási szokásaira egyaránt.

Múzeumok Éjszakája a család jegyében

A Múzeumok Éjszakája idei rendezvényének fő vonalát a „Csilejkár“ kistérség megismertetése képezi, mely a hagyományos népi kultúra szemszögéből az egykori Bars megye legjellegzetesebb részét képezi.

Programjaink

Időszakos kiállítás |kiállítás
A látogatók megismerkedhetnek a történelmi Bars megye magvában található "Csilejkárok" férfi, női és gyermekviseletének fejlődésével és... Tovább »
17:00 - 22:00
|előadás
A Csilejkárok népviselete c. kiállításhoz kapcsolódó programban népviseletbe öltözött lányok és fiúk mutatják be az ottani szokásokat... Tovább »
20:00 - 23:30
|zene
A párkányi Vecserka Péter tárogatózik a múzeumkertben.