Tárt Kapu Galéria

Budapest belvárosában, a Belső-Ferencvárosban újranyílt a Tárt Kapu Galéria, hazánk első art brut kiállítótere.
A Tárt Kapu Galéria célja, hogy a hazai és a nemzetközi kulturális élet részévé tegye az art brut és outsider művészetet, széleskörű lehetőséget biztosítva együttműködésekre és bemutatkozásokra. A kiállítótér művészeti műhelyként, közösségi térként, találkozási pontként is funkcionál. Az art brut (nyers művészet) és az outsider art nehezen fér meg a kategorizáció és a művészettörténet kontextusaiban. Ennek ellenére az elmúlt ötven évben a kortárs művészet élénk, kiegészítő elemévé vált. Az art brut és az outsider art művészei a társadalmi nyilvánosság perifériáján élnek, művészetüket saját mélységeikből hívják elő, az alkotói folyamat a belső szükségletből fakadó kifejezés intenzitásán alapul. Nem az aktuális mainstream művészet konvenciói szerint cselekszenek, műveik gyakran teljes titokban, senki által nem ismerve készülnek.

Programjaink

Időszakos kiállítás |kiállítás
A tárlat a Galériában működő Védett átkelő projekt 48 hetes művészetterápiás és művészeti programjának festészeti és grafikai anyagát... Tovább »
18:00 - 19:30
|kreatív foglalkozás
Kreatív napló műhely - megismerheted a kreatív napló nagyon egyszerű módszerét! Ötleteket és segítséget kaphatsz az önálló vagy épp közös... Tovább »
20:30 - 22:00
|kreatív foglalkozás
Nézőke – Vetítsd ki a gondolataid A Nézőke egy olyan szerkezet, melynek segítségével "új megvilágításba" kerülhetnek a gondolataid.... Tovább »
22:00 - 00:00
|előadás, kreatív foglalkozás