Szolnoki Vasúti Almárium

Telefon: 
+36 15 121 101

Bemutatkozik Magyarország egyetlen folyamatosan, a nap 24 órájában megtekinthető vasúttörténeti kiállítása: a Szolnoki Vasúti Almárium

Szolnok vasútállomáson a magyar vasút születésének 170. évfordulója alkalmából 2016-ban nyílt meg Kondor Balázs vasúttörténeti magángyűjtő kiállítása: Szolnoki Vasúti Almárium címmel. A tárlat öt vasútszakmai műhely életébe ad betekintést a korhű bútorokkal, felszerelési tárgyakkal berendezett 1930-40-es évekbeli személypénztár, az 1950-60-as évek

forgalmi irodájának, a ’70-80-as évekbeli távírda, valamint az utazóközönség által közkedvelt Utasellátó bisztró és nem utolsó sorban a vasúti forgalmi-kereskedelmi oktatás helyszínének megelevenítésével. Az öt helyiségben közel kettőezer használati tárgy, eszköz van kiállítva, azonban nem a hagyományos múzeumi keretek között, hanem az adott korszak egy adott pillanatát felidéző, életszerű kompozícióban. A tárlat sajátossága, hogy a nagyanyáink által használatos almáriumhoz hasonlóan – elsősorban a kiállítás védelme érdekében – üvegen keresztül a nap bármely szakában megtekinthető. A „Múzeumok Éjszakája” program keretében kivételesen belülről is díjmentesen látogatható az Almárium.

Programjaink

20:00 - 01:00
|tárlatvezetés
A Szolnoki Vasúti Almárium látogatói komplex tárlatvezetés keretében az alábbi vasútszakmai területekkel ismerkedhetnek meg:... Tovább »
20:00 - 23:00
|attrakció, kreatív foglalkozás
A látogatók megismerkedhetnek magyarország első hálózati szinten bevezetett menetjegykiadó gépével, annak kezelésével, amelyet követően... Tovább »