Szennai Skanzen

Telefon: 
+36 82 584 013
Mobil: 
+36 30 894 7269

A Kaposvártól mindössze 8 km-re, a Zselici Tájvédelmi Körzet területén fekvő Szennai Skanzen a gyönyörű természeti környezet mellett a múlttal való találkozás élményével és változatos programokkal várja a kikapcsolódni vágyókat. Az országban harmadikként, 1978-ban megnyílt szabadtéri néprajzi múzeum egyedülálló módon egy élő falu közepén, a közösség aktív részvételével jött létre. Alapvető célja, hogy megőrizze és bemutassa Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúráját, gazdag tárgyi és szellemi örökségét.

Múzeumok éjszakája - Varázslat és misztikum a Szennai Skanzenben

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre az év legjobban várt rendezvénye a Szennai Skanzenben!

Június 23-én izgalmas nyáresti programokkal, köztük Szent Iván-napi népszokásokkal, férjfogó praktikákkal, szerelmi varázslattal, látványos fényfestéssel és borudvarral várjuk látogatóinkat. A jó hangulatról a vásári komédiákat felelevenítő színházi est, a szabadkai Róna Táncegyüttes és a szennai Zselic Táncegyüttes müsora gondoskodik. Az estét a Holdviola zenekar koncertje, Szent Iván-éji tűzugrás és táncház zárja.

PROGRAMOK:

18:00 - 00:30-ig

18:00 órától vásári komédiákat felelevenítő színházi est (szervezés alatt)

szabadkai Róna Táncegyüttes

szennai Zselic Táncegyüttes

Holdviola zenekar koncertje

Tűzugrás

Táncház

00:30 Kapuzárás

KÍSÉRŐ PROGRAMOK:

vágykeltő ételek kóstolója, szerelmi varázslás, férjfogó praktikák, nyomfelszedés, borudvar

Programjaink

18:00 - 00:30
|attrakció, család és kultúra, előadás, gasztronómia, gyermekprogram, tánc, tárlatvezetés, zene
Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre az év legjobban várt rendezvénye a Szennai Skanzenben! Június 23-én izgalmas nyáresti... Tovább »