Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Telefon: 
+36 1 413 1310
Mobil: 
+36 30 998 7943

2013. július 12-én Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ néven új, korszerű kortárs vizuális intézmény jött létre. A fotográfiai központ létrehozása a magyar fotográfusok szakmai elismerése, és azt a több éves munkát teljesíti ki, aminek fontos állomása volt 2008-ban a Robert Capa-hagyaték megvásárlása, Magyarországra hozatala. A fotográfiai központ a fotográfus szakma és a fotográfia iránt érdeklődő nagyközönség érdekeit és igényeit hivatott szolgálni. A céljai szerint országos és európai hatókörű intézmény a jelenkor megközelítésében és eszközrendszerével népszerűsíti a fotográfia műfaját. Az új vizuális intézmény feladatrendszerébe tartozik hazai és nemzetközi kiállítások, szakmai rendezvények szervezése, rangos fotográfiai díj alapítása, a magyar és nemzetközi fotográfusok és fotográfiai műhelyek bemutatása. A fotográfiai központ tevékenységének helyszíne az Ernst Lajos által építtetett, a budapesti Nagymező utcában álló épület. A központ 2013. december 3-án nyitotta meg először a kapuit a nagyközönség előtt. A Robert Capa születésének 100. évfordulójának évében létrejött központ működését és feladatainak ellátását állami támogatásból, pályázatokból, valamint saját bevételeiből finanszírozza.

Elliott Erwitt: Retrospektív

Elég közel vagy? Negyedik alkalommal vesz részt a Múzeumok Éjszakája programsorozatban Magyarország kiemelkedő vizuális intézménye, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ. Idén több tárlatvezetéssel várjuk az érdeklődőket aktuális kiállításunkhoz kapcsolódóan, mely Elliott Erwitt, a Magnum fotóügynökség világhírű fotósának sokoldalú életművét mutatja be.
http://capacenter.hu/kiallitasok/elliott-erwitt-retrospektiv/

Programjaink

Időszakos kiállítás |kiállítás
A Capa Központban június 15-étől látható kiállítás a világhírű fotográfus több mint fél évszázados munkásságába nyújt betekintést. Erwitt... Tovább »
Időszakos kiállítás |kiállítás
Parafrázisok címmel megnyílt Sarkantyu Illés, Franciaországban élő és alkotó fotográfus kiállítása a Capa Központ Project Room terében... Tovább »
Időszakos kiállítás |tárlatvezetés
Elég közel vagy? Negyedik alkalommal vesz részt a Múzeumok Éjszakája programsorozatban Magyarország fotográfiai intézménye, a Robert Capa... Tovább »
Időszakos kiállítás |kiállítás
A világhírű, háromszoros Oscar-díjas olasz operatőr, Vittorio Storaro olyan rendezőlegendákkal dolgozott, mint Francis Ford Coppola,... Tovább »