Egyedi helyszín: 
Kelet és Nyugat határán - Régészeti kiállítás
2017. június 24.,
15:00 - 18:00
gyermekprogram
kiállítás
kreatív foglalkozás

TÚLVILÁGI SÉTA GYEREKEKNEK

A Múzeumok Éjszakáján a Nemzeti Múzeum izgalmakkal és kihívásokkal teli túlvilági sétára hívja a gyerekeket és felnőtteket. Antropológus, archeozoológus és régészek várják emberi és állati csontokkal, őskori lényekkel a kalandorokat a Régészeti kiállításban.

A Túlvilági séta 15.00–18.00 óráig tart. A sétához kísérő lapok igényelhetők a kiállítás bejáratánál. Aki összegyűjti a 3 pecsétet az ajándékot kap a túra végén!

A séta állomásai:
Állatszellemek - Játékos vadászat korokon át, amelyben a vadászból is lehet zsákmány.
Útban a túlvilágra: temetkezési rítusok, csontvázak és hamvak - Mit üzen számunkra egy egykor élt közösség a túlvilágról? Mit tudhatunk a régen élt emberek hiedelemvilágáról, a túlvilágról alkotott elképzelésiről a temetkezési szokásokon keresztül? Miről árulkodnak az ember után maradt csontok és hamvak?
Halhatatlan harcosok - Kelta harcos-toposzok nyomában.
(túl)Világok találkozásai - A népek vándorútján különféle világok találkoztak. Válassz egy küldetést, bújj egy koraközépkori ember bőrébe! Bárki lehetsz egy rövid időre: hun harcos, germán gazdasszony vagy avar vezér. A feladat: megóvni szeretteidet az ártó szellemektől, bajtól és felkészíteni egy hozzátartozódat a túlvilági útra.