Pécs, Jakováli Haszan-dzsámi

Mobil: 
+36 20 400 9301

Csodás keleti utazás első lépéseit tehetik meg a látogatók a magyarországi török építészet egyik remekművében, a pécsi Jakováli Haszan-dzsámiban. Ez az egyetlen a magyarországi török hódoltság egykori területén álló dzsámik közül, amely kupolás terével és minaretjével együtt teljes épségben fennmaradt.

Kiállításunk anyaga most az ISZLÁM vallás bemutatására épül. A tárlaton megismerik az iszlám alappilléreit, Mohamed próféta életét, betekintést kapnak a jelenleg is működő iszlám imahely építészeti rejttelmeibe, az iszlám történelmébe.

Megismerhetik a pécsi derviskolostorok egykori lakóit, szertartásaikat, zenéjüket, képet kaphatnak a dervisrendek szerepéről, és a szúfi csoportok céljairól. A mevlevi dervisek kolostorának bemutatásával részévé válnak, a 2007 óta szellemi világörökségként működő kerengő dervis szertartásnak.

A kiállításon angol és magyar  nyelvű idegenvezetés, és angol-német-francia-spanyol-török nyelvű részletes leírás segít eligazodni az érdeklődőknek.

Programjaink

Állandó kiállítás |tárlatvezetés
Délelőtt 10.00-tól ingyenes tárlatvezetések indulnak a Jakovali dzsámiban az " Iszlám története 620- tól a kalifaság kezdetéig" címmel.Este... Tovább »
19:00 - 00:00
|előadás, gasztronómia
 19.00-tól óránként török kávé bemutató, kávé-történeti előadás, és kóstoló. Programok ingyenesek, minden egész órában lesz bemutató... Tovább »