Országos Meteorológiai Szolgálat

Az időjárás nem pihen

Idén először két helyszínen várjuk a meteorológia iránt érdeklődő látogatókat!

Az OMSZ újdonságként nemcsak a múzeumának helyet adó budai patinás épületében, hanem a Pestszentlőrincen működő Marczell György Főobszervatóriumának megújult műszerkertjében is sok-sok színes programmal készül a vendégek fogadására. Programunk szinte minden korosztály számára tartogat meglepetéseket, még azoknak is, akiket visszajáró vendégként üdvözölhetünk éjszakába nyúló rendezvényünkön.

A program összeállításában arra törekedtünk, hogy látogatóink a történelmi érdekességek mellett ízelítőt kapjanak a meteorológia számos területéről, interaktív módon bemutatva a mérés, méréstechnika hagyományos és legújabb eszközeit, kezdve az időjárás-előrejelzésen és veszélyjelzésen át egészen a mobileszközökre bevezetett meteorológiai alkalmazásokig. A tudományos érdeklődésű látogatók bepillantást nyerhetnek a klímamodellezés, éghajlatkutatás és -fejlesztés, valamint a levegőkörnyezeti vizsgálatok rejtelmeibe. Programunk keretein belül, amatőr észlelőként vagy időjárás bemondóként is kipróbálhatják magukat vállalkozó szellemű vendégeink, hogy még több élménnyel gazdagodva térjenek haza.

Programjaink

12:30 - 22:00
|előadás, kiállítás, tárlatvezetés
A pestszentlőrinci obszervatórium meteorológiai tanösvényén megismerkedhetnek egy hagyományos műszerkert mérőeszközeivel, valamint egy... Tovább »
14:00 - 01:00
|egyéb, előadás, gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
A nyitva tartás ideje alatt az OMSZ földszinti előadótermében folyamatosan látogatható programokkal várjuk látogatóinknak  – ide nem... Tovább »
14:00 - 18:00
|egyéb, előadás, gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
A kora délután órákban (14:00 – 18:00-ig) érdekes információkkal, kísérletekkel, bemutatókkal várjuk az óvodásokat és kisiskolásokat. A... Tovább »
15:00 - 00:00
|előadás, kiállítás, tárlatvezetés
Az 1896-ban létesült, s a háborús évek után 1991-ben újjászületett múzeumunkat, a meteorológia történetét, ritkaságainkat tárlatvezetésen... Tovább »