MTA Könyvtár és Információs Központ

Vörösmarty az Akadémiai Könyvtárban

A „Hazádnak rendületlenül” Vörösmarty Mihály hagyatéka a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárában című nagysikerű kiállításunkat ezen az éjszakán ismét bemutatjuk munkatársaink kalauzolásával, egyúttal lehetőség nyílik arra is, hogy vendégeink megismerhessék a könyvtárépület egyébként nem látogatható részeit is.

Kollégáink segítségével kalandozzanak a virtuális könyvtárban, próbálják ki magukat bordaíróként, készítsenek szépséges tárgyakat, vagy mélyedjenek el Vörösmarty költészetében!

Mindenkit szerettel várunk!

 

Programjaink

17:00 - 22:00
|attrakció
Olvassa a Szózat eredeti kéziratát online! Fedezze fel, hogyan válnak valóban közkinccsé a reformkori kéziratok! 30 perces előadások... Tovább »
17:00 - 22:00
|gyermekprogram, kreatív foglalkozás
Csipkelegyező és kokárdakészítés, gyöngyfűzés, horgolás, társasjáték és kvíz minden korosztálynak!
17:00 - 21:00
|tárlatvezetés
A „Hazádnak rendületlenül” Vörösmarty Mihály hagyatéka a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárában című nagysikerű kiállításunkat ezen az... Tovább »
18:00 - 19:30
|attrakció
„Effélét csinálni maga is próbálgat” Milyen kordalok születtek a reformborban… Vagyishogy: milyen bordalok születtek a reformkorban? És... Tovább »
18:00 - 18:30
|előadás
Vörösmarty Mihály 1835-ben vetette papírra a Szózat első két versszakát, de a költeményt 1836-ban fejezte be, napvilágot pedig 1837 elején... Tovább »
19:00 - 19:30
|előadás
Az előadás arra tesz kísérletet, hogy Vörösmarty művét megpróbálja mind keletkezésében, mind hatásában irodalmilag elemezni, amellett... Tovább »
20:00 - 20:30
|előadás
Vörösmarty a legszélesebb értelemben tudta hasznosítani a bordal és a borral kapcsolatos költészet ősi műfaját. Egyrészt a legmagasabb... Tovább »