Magyar Természettudományi Múzeum

Boszorkányos éjszaka - Varázslatos természettudomány

Kalandos délután kicsiknek és boszorkányos éjjel inkább nagyoknak. Boszorkányok, kalózok, múmiák, sárkányok, lidércek elevenednek meg ezen az estén. 
Az éjszaka a valóság és misztikum kettősségében telik, s csak éjfélkor derül ki, merre billen a mérleg nyelve. Látogatóink a valóság és a mítosz határán egyensúlyozva küzdhetik magukat végig a természet és az okkult tudományok útvesztőjében, megszerezve azt a tudást, mellyel alkalmassá válnak az éjféli közös boszorkányidézésre...netán boszorkányégetésre.

A délutánt és az estét nemcsak boszorkányokkal, hanem kalózokkal, régmúlt idők sárkányaival is fűszerezzük. Látogatóink azt is megtudhatják, milyen lehet -25 fokban a sarkvidékek tájait járni. Megismerhetik azt az állatot, aki soha nem látja a napvilágot és beléphetnek a virtuális valóság világába is. Persze, VR szemüveggel.

Múzeumok Éjszakája karszalaggal a belépés 15:30-tól 00:45-ig lehetséges.
A kiállítások belépőjegyével 10-től 18 óráig tekinthetőek meg kiállításaink.
Programjaink csak Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogathatók.

Programjaink

Időszakos kiállítás |kiállítás
2018-ban az Év emlőse: a földikutya. A hosszúkás, hengeres testű állat bundája lágy és tömött, uralkodó színe a hamuszürke. Első... Tovább »
Időszakos kiállítás |kiállítás
A levegő és a tengerek hőmérsékletének emelkedése, a globális felmelegedés a sarkvidékek területeit sújtja a leglátványosabban. Az Északi-... Tovább »
16:00 - 00:00
|család és kultúra, egyéb, kreatív foglalkozás
Találd meg te a kalózok elrejtett kincseit! A jutalom nem marad el.  A „Karibi kalózok kincse” társasjátékokkal várjuk a... Tovább »
16:00 - 23:45
|attrakció, egyéb, film
Két virtuális valóság élménnyel várunk a Múzeumok Éjszakáján. Merülj a búvárokkal és nézz szét egy csendes-óceáni korallzátonyon. Most nem... Tovább »
16:00 - 22:00
|család és kultúra, egyéb, gyermekprogram, kreatív foglalkozás
 Ismerd meg a földikutyák rejtett világát! Játékok, versek, mesék és feladványok várnak a Vadonleső Program standján. 
17:00 - 20:00
|előadás
Kik költöztek be idén tavasszal a kertünkbe? Még nem tudjuk kik ők, de itt az alkalom, hogy együtt kiderítsük.  Finomságok az... Tovább »
20:00 - 23:45
|attrakció, család és kultúra, egyéb
Új mesterképzési szak indul a Múzeumok Éjszakáján Képzési terület: varázslattudomány, boszorkányság Szakképzettség: okleveles boszorkány... Tovább »
23:30 - 00:15
|zene
A BOVATE sikeres vizsgázói éjfélkor különös beavatási szertartáson vesznek részt az iskola kertjében. Ebben a Meszecsinka Trió... Tovább »