Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára

Telefon: 
+36 1 225 2859

Az Országos Levéltár épületét a budai vár északi oldalán, historizáló stílusban Pecz Samu építész tervei alapján a múlt század ’20-as éveiben építették meg. Az intézmény a magyar államiság legfontosabb történelmi dokumentumainak őrzője - történelmi jelentőségű családok, személyek, vállalatok és egyesületek, államigazgatási szervek iratai, mintegy 83 ezer iratfolyóméret terjedelemben.

Kiegyezés 150!

A Múzeumok Éjszakája rendezvény alkalmából a levéltár az épület- és a raktárséta mellett két kamarakiállításon mutatja be a Kiegyezés korát.

Programjaink

Állandó kiállítás |kiállítás, tárlatvezetés
Hét évszázad aláírásai egy kiállításon! Interaktív kiállításunkon eredetiben tekintheti meg Mátyás király, Dobó István, Mária Terézia... Tovább »
Időszakos kiállítás |kiállítás, tárlatvezetés
A kamarakiállítás célja az osztrák-magyar gazdasági kiegyezés, valamint a kiegyezést követő iparosodás és gazdasági modernizáció bemutatása... Tovább »
Időszakos kiállítás |előadás, kiállítás, tárlatvezetés
Kamarakiállításunk a kiegyezés 150. évfordulójára emlékezik. Eredeti iratok bemutatásával három témában járjuk körbe a korszakot: Koronázás... Tovább »
15:00 - 20:00
|gyermekprogram, kreatív foglalkozás
Kézműves foglalkozásokon történelmi ihletésű kirakók, társasjátékok várják a gyermekeket, emellett pénztárcát, legyezőt vagy akár... Tovább »
15:30 - 22:00
|attrakció, előadás, értékőrzés, tárlatvezetés
Az „Értékőrzés” központi témához raktársétáinkkal kapcsolódunk, amelyek során levéltárosok vezetésével ismerkedhetnek meg írott múltunkkal... Tovább »
16:00 - 22:00
|attrakció, előadás, értékőrzés, tárlatvezetés
A budai vár északi oldalán magasodó historizáló stílusú palotát Pecz Samu építész tervei alapján a múlt század ’20-as éveiben építették. Az... Tovább »
18:00 - 20:00
|egyéb
Öltözzön korhű jelmezbe és készíttesse el portréját udvari fotográfusunkkal! A levéltári palota díszes belső tere kitűnő lehetőséget... Tovább »