Labirintus Panoptikum

Telefon: 
+36 1 212 0207

A néhai várbörtön az ősi szikla mennyezet alatt a budai Vár sötét titkát rejti. Elég bátornak érzi magát egy szellem vadászatra a Labirintusban? Eredjen holt lelkek, vámpírok nyomába, fedezze fel a Fekete gróf tanyáját a budai Vár gyomrában rejtőző barlangrendszerben. Legendák és a valóság találkozása egy éjszakára, ahol segítőink elmesélik, mitől féltek az emberek az évszázadok alatt, ki volt a Labirintus leghíresebb lakója, s egyben mi köze Mátyás királynak Drakulához. Egyszer az évben, a Múzeumok éjszakáján bukkan fel Drakula a Labirintusban, aki borzongató kirándulássá varázsolja a sétát a budai Vár gyomrában. A bolyongást a tudatalattinkra ható, autentikus zene zárja. Hazamenőben szelleműző fűszer ajándékba!

Egy este a Labirintusban Drakulával

A Budai Vár gyomrában elhelyezkedő mészkő barlangot a középkor óta használják. 12 km hosszan kanyarog a föld alatt, egy igazi útvesztő, melyben jól megfért egymás mellett a borospince, kínzókamra, börtön, háború idején menedék. Mátyás király idején a Labirintusban raboskodott Drakula. A félelmetes világát bemutató Drakula kamrájában kínzóketrec, Karóbahúzottak erdeje, sírkő, bilincsek várják a látogatókat.

Programjaink

Állandó kiállítás |attrakció, egyéb, kiállítás
A Labirintus évszázadok óta a budai Vár sötét titkát rejti. Elég bátornak érzi magát egy szellem vadászatra a Labirintusban? Eredjen holt... Tovább »