A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség „Légoltalomtól a Katasztrófavédelemig” című állandó kiállítása

Telefon: 
+36 56 510 042
Mobil: 
+36 70 345 9203

A helyszín (a MÁV óvóhely) a VOKE Művelődési Ház mögött található.

A szolnoki vasútállomás közvetlen közelében lévő betontömb nem díszlet, hanem nagyon is valódi kortörténeti emlék, ami hiteles környezetet biztosít egy rendkívüli kalandnak. Különleges kincseket gyűjtött össze itt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség. Akár régi képregényeknek is gondolhatnánk azokat a szemléltető ábrákat, plakátokat, amelyek a fecskendő helyes tartását, a vederláncot, vagy a tűz esetén tanúsított helyes magatartást illusztrálják. Az országos hírű „Légoltalomtól a Katasztrófavédelemig” című állandó kiállítás anyagában érdemjelek, karjelzések, hajdani dokumentumok mellett gázszűrővel ellátott csecsemő-hordtáska, baba gázmaszk vagy korabeli oktatóanyag, egyenruhás bábu is látható.

Programjaink

Állandó kiállítás |kiállítás, tárlatvezetés
Hogyan mutatható ki bármilyen vegyi anyag? Mit mér a sugárzásmérő? Mi is az a sugárzás? Na és mit vizsgál a hőkamera? Ezek mind-mind... Tovább »
Állandó kiállítás |attrakció, kiállítás, tárlatvezetés
A légiriadó jelzés cd-ről szól, de nagyon is valóságosnak tűnhet! Közben szükségcsomag összeállítása: előkészített anyagból kell... Tovább »
Állandó kiállítás |kiállítás, tárlatvezetés
A tárlatvezetés folyamatos, kis csoportokban, vagy akár egyénenként is. A zegzugos belső térben olyan érzése van az embernek, mintha... Tovább »
Időszakos kiállítás |kiállítás, tárlatvezetés
A francia idegenlégió egyenruhái, ékítményei, kitüntetései – mini tárlat a bejáratnál, csak a Múzeumok Éjszakáján!