Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társaság

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a TIT, a Torony Társasház 23. emeletén van. A feljutás lifttel történik (a lépcsőházi részt csak abban az esetben szabad használni, ha egyik lift sem üzemképes). Megkérjük a kedves látogatókat, tekintettel arra, hogy ez a város (és országunk) legnagyobb lakóépülete, csendben és halkan közlekedjenek, a lakók nyugalmának zavartalansága érdekében. (Bejutás: 179 kapucsengő, majd lift 22. emeletig, onnan gyalog a nyíl irányába fel a 23. emeletre.)(FIGYELEM: kiskorúak csak felnőtt kíséretében tartózkodhatnak a tetőn!)

Programjaink

18:30 - 19:00
|előadás
Halmai István, a CSIMABI - a csillagászat magyar nyelvű bibliográfiájának egyik jeles szerkesztője, most a reformkor egyik kiváló... Tovább »
19:00 - 20:15
|előadás
Kontér Fruzsina, középiskolai földrajz-matematika szakos tanárnő élménydús beszámolója Izlandról. A tanárnő többször is megfordult ezen a... Tovább »
20:15 - 21:00
|attrakció
A nyári napfordulóhoz legközelebb eső szombaton derült idő esetén megtekintjük közösen a tetőről a csodálatos és utánozhatatlan naplementét...
21:00 - 22:00
|attrakció, egyéb, előadás, film, kreatív foglalkozás, zene
Korpás Zoltán (űrpilóta) és Szabó Szabolcs (űrnavigátor) közreműködésével egy interaktív és közvetlen előadás keretében, egy látványos... Tovább »
22:00 - 23:00
|attrakció, egyéb, előadás, kreatív foglalkozás
Derült idő esetén szakköröseink saját, valamint a szakkör távcsöveivel távcsöves bemutatót tartanak a tetőn. Amennyiben lehetőség lesz rá,... Tovább »
23:00 - 00:00
|előadás
Szabó Szabolcs amatőrcsillagász, előadásában összehasonlítja a csillagászat művelőinek lehetőségeit, különbségeit, és együttműködéseit.... Tovább »