GYIK

Hol lehet karszalagot vásárolni?

A budapesti Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok megvásárolhatók a programban résztvevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, együttműködő partnerünk, a BKK jegypénztáraiban, valamint a jegymester.hu weboldalon is.

Vidéken belépőjegyek az adott múzeumban vásárolhatóak.

Mennyibe kerülnek a jegyek?

Budapesten a felnőtt karszalag 1700 Ft-ba, a gyermek (érvényessége 6-18 éves kor között) karszalag 800 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes.
A vidéki intézmények belépőjegy információiról közvetlenül az intézményeknél van lehetőség tájékozódni.

Mire jogosít fel a karszalag?

A fővárosban megvásárolható karszalag belépést biztosít az összes budapesti csatlakozott múzeum és résztvevő kulturális intézmény minden programjára, és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. Egyes események a programok jellege vagy a kiállítóterek befogadóképessége miatt korlátozott számban látogathatóak. E korlátozásokra, illetve az előzetes regisztrációra vonatkozó információkat és feltételeket az adott programoknál minden esetben közzétesszük. 

Milyen kedvezmények érvényesek a rendezvény idején?

Ezen az estén - a fogyatékkal élők kedvezményeit leszámítva - egyéb kedvezmények nem érvényesek.

Hogyan közlekedjünk a Múzeumok Éjszakáján?   

A karszalaggal rendelkező látogatók igénybe vehetik a Múzeumi buszjáratokat és a Múzeumi elektromos kisautókat. Ezen kívül idén is használhatók kedvezményes feltételekkel a BKK MOL BUBI kerékpárjai, valamint a GreenGo elektromos kisautói.

Idén is váltható kedvezményes MOL BUBI bérletet, ha karszalagot vásárolunk a Múzeumok Éjszakájára

A Múzeumok Éjszakája program helyszínei könnyen megközelíthetők a MOL Bubi kerékpárokkal is, hiszen szinte minden belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás. 2018. május 25. és június 23. között kedvezményesen, fél áron, mindössze 3900 forintért* lehet megvásárolni a BKK Ügyfélközpontokban a negyedéves "Múzeumi MOL Bubi bérlet"-et. (*Amennyiben hozzájárul ahhoz, hogy a BKK Zrt. az Adatkezelési Tájékoztatóban foglalt feltételek szerint üzletszerzési célú üzeneteket küldjön, fél áron vásárolhatja meg a bérletet.) Részletek: https://bkk.hu/muzej-2018/

Hogyan vehető igénybe a Greengo?

Ha a kényelmes és hűvös autókat preferálod, válaszd a 100%-ban elektromos flottával rendelkező GreenGot, és élvezd az alábbi kedvezményeket:

  • 50% menetdíj kedvezmény június 23-án 11 órától, másnap (június 24.) hajnal 4 óráig minden GreenGo felhasználónak, aki a GreenGo alkalmazásban beváltja a GGMUZEJ kuponkódot.
  • 100% regisztrációs díjkedvezmény a június 1. és június 24. között aktív szerződést létrehozóknak.

Nem vagy még regisztrált GreenGo felhasználó? A GreenGo oldalán további információt találhatsz a közösségi autóvezetésről és a regisztráció menetéről.

  1. Töltsd le az applikációt és vidd végig a regisztrációt
  2. Lépj be a fiókodba
  3. Írd be a fenti kuponkódot a GreenGo applikáció Kuponjaim menüpontjába

Ha már GreenGo felhasználó vagy, a kuponkódot a GreenGo applikáció Kuponjaim menüpontjában tudod beváltani.

Ha szívesen kipróbálnád az autókat, de nincs kedved vezetni, utazz a „Pegazus” körjárat útvonalán a rendezvény ideje alatt a GreenGo sofőrjeivel!

Lesznek vasúti kedvezmények? 

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról Budapestre, Debrecenbe, Miskolcra, Szegedre, Szolnokra és Nagykanizsára, valamint Püspökladányba, Vámosgyörkre, Sopronba, Nagycenkre, Győrbe, Szombathelyre és Pécsre mint kiemelt helyszínre azoknak, akik vonattal utaznak a Múzeumok Éjszakája 2018. június 23-án estétől másnap hajnalig tartó rendezvényeire.

A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvény napját megelőző napon, június 22-én, pénteken, 00.00-tól kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb a rendezvény zárását követő napon, június 25-én, hétfőn, 24.00-ig kell befejezni.
A Budapestre látogatók esetében a kedvezmény a látogatást igazoló karszalag és az 50%-os alkalmi menettérti jegy visszautazáskor történő felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50%-os alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén – a programban részt vevő múzeumok valamelyikében – le kell bélyegeztetni.

A kedvezményes jegyváltási lehetőségről és a felhasználás feltételeiről részletes tájékoztató található a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu oldalon. További információért hívja a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon. 

Hogyan használhatom a START-Klub kártyámat? 

A START Klub kártyával rendelkezők a Múzeumok Éjszakája bármely programján ingyenesen vehetnek részt, kártyájuk felmutatásával díjmentesen léphetnek be a rendezvényekre. 
Az előzetes regisztrációhoz kötött programok esetében a START Klub kártyákkal belépni szándékozóknak is jelezniük kell részvételi szándékukat az adott intézménynél.

Változhatnak a programok?

Bár igyekeztünk a legnagyobb körültekintéssel eljárni a programok közzétételénél, és a honlap adatainak vonatkozásában, ennek ellenére előfordulhatnak változások a meghirdetett eseményekhez képest, ezért a résztvevő intézmények a programváltozás jogát fenntartják.