Fonyódi Természetvédelmi és Helytörténeti Gyűjtemény

Telefon: 
+36 85 560 392
Mobil: 
+36 20 297 8074

„Múzeumunk” három kiállítótérből áll, 2004 márciusától működik a gyűjtemény helytörténeti része, melynek címe: „Így éltünk Pannoniában” . A természetvédelmi kiállítást újabb pályázatok segítségével 2006-ban valósítottuk meg „Ezerarcú Balaton”címmel.

Az állandó kiállítások és az időszaki kortárs képzőművészeti kiállítások mellett rendszeresen számos múzeumi (kulturális, képzőművészeti, tudományos-ismeretterjesztő) rendezvény kerül megrendezésre.

Továbbá intézményünk évente, ismétlődő jelleggel kapcsolódik a hagyományosan megszervezett országos múzeumi és közművelődési- kulturális rendezvényekhez. (Például a: Magyar Kultúra Napja, Költészet Napja, Madarak és Fák Napja, Múzeumok Éjszakája és Múzeumok Őszi Fesztiválja, Kulturális Örökség Napok, Magyar Festészet Napja stb.)

A kiállítások mellett kihasználva az épület akusztikai adottságait, a kezdetektől rendszeresen rendezünk komolyzenei koncerteket, főleg a nyári idényben.

Programjaink

21:30 - 22:30
|attrakció, előadás
Hagyománnyá vált csillagászati programunk minden évben nagy népszerűségnek örvend. Sötétedés után a Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület... Tovább »
18:30 - 19:00
|család és kultúra, kiállítás, tárlatvezetés
Rábai Ridovics Ferenc (1923-'93) magyar festőművész, restaurátor, az Iparművészeti Főiskola és a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola... Tovább »
19:00 - 21:00
|család és kultúra, gyermekprogram, kreatív foglalkozás
A Nők a Balatonért Egyesület Fonyódi Csoportja közreműködésében ismeretterjesztő játszóházban vehetnek részt a kisebb és nagyobb gyermekek... Tovább »
19:00 - 21:00
|kiállítás, tárlatvezetés
A program során az állandó kiállításokban és az újonnan megnyílt időszaki képzőművészeti kiállításban igény szerint folyamatos... Tovább »
19:30 - 20:00
|előadás
A korábbi évek nagy sikerére való tekintettel idén is kedveskedünk vendégeinknek egy teaházzal, ahol  friss gyógynövényekből készült... Tovább »
20:00 - 20:45
|család és kultúra, előadás
Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon. A történészek a... Tovább »
21:00 - 00:00
|attrakció, család és kultúra, tánc, zene
Az év legrövidebb éjszakáján a fényt ünnepeljük egy jó hangulatú táncházzal, zenével és tűzugrással. Szeretettel várunk kicsiket és... Tovább »