Földalatti Vasúti Múzeum

A Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első, 1896-ban átadott földalattijának állít emléket. A múzeum hiteles környezetben, a millenniumi földalatti vasút 1950-es években, a kelet-nyugati metró építésekor kiiktatott alagútszakaszában került kialakításra. A kiállításon megtekinthető a földalatti vasút három egykori kocsija, számos tárgyi emlék (pl. a belvárosi végállomás eredeti „Gizella tér” felirata vagy a márványtábla, amely arról tanúskodik, hogy az ezredévi ünnepségekre Budapestre látogató Ferenc József utazott a földalattin), valamint eredeti dokumentumok, fényképek és makettek mutatják be a földalatti vasút történetét az építéstől napjainkig. A kiállítás záró részében a metróépítésekbe is betekintést nyerhetünk.

120 ÉVES A MILLENNIUMI FÖLDALATTI

Programjaink

Állandó kiállítás |kiállítás
A kontinens első – 1896. május 2-án átadott – földalattijának állít emléket a Földalatti Vasúti Múzeum, amely 1975-ben nyílt meg a... Tovább »
Időszakos kiállítás |kiállítás
Az idén 120. születésnapját ünneplő földalatti vasút kerek évfordulója alkalmából új időszaki fotókiállítással várjuk látogatóinkat,... Tovább »