Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ

Mobil: 
+36 20 262 8494

Kultúra és hagyományőrzés trendi köntösben

A Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ 2013. augusztus 30-án nyitotta meg kapuit a volt Tétény Mozi helyén, Nagytétény történeti központjában.

A fiatal épület a közművelődési feladatokon túl a legkisebbektől az ifjúságon át egészen a senior korosztályig nyújt számos porgramot, szakkört, foglalkozást. Ezek mellett az intézmény otthont ad helyi, kerületi civil szervezeteknek és egyesületeknek is.

Célunk, hogy a kertváros és a lakótelep lakossága számára igazi közöséggi térré váljunk.

Az intézmény másik fontos hivatása a helyi értékek bemutatása. A modern térben kialakított Helytörténeti Kiállítás anyaga a Nagytétényi Polgári Kör segítéségével jött létre, több magánszemély tárgyi emlékeinek felajánlásából állt össze.

Az állandó kiállítás a betelepült első sváb telepesektől kezdődően napjainkig öleli át a település néprajzi hagyományait és sokak számára ismerős használati tárgyak és fényképek segítéségével megeleveníti Nagytétény mikrotörténelmét. A kiállítás enteriőrje – mely időben a XX. század első harmadát idézi - betekintést enged egy polgárosodó nagytétényi család mindennapjaiba.

Állandó kiállításaink mellett, időszaki kiállításokkal is szeretnénk kiszolgálni a lakosság igényeit, legyen szó természetfotóról, történelmi emlékkiállításról, vagy kortárs művészekről. Igény esetén lehetőséget biztosítunk fiatal művészeknek is a bemutatkozásra.

A Házban találkozik a múlt és a jövő, hogy megalkossa a jelent.

Programjaink

10:00 - 18:00
|gyermekprogram
Garboncás Játszó-rét Egy napra igazi játszótérré változik a ház. Népi eredetű, hagyományos, fából készült játékokkal tehetik próbára... Tovább »
10:00 - 18:00
|kiállítás
Előzetes regisztráció alapján, óránként indulnak csoportok. Az érdeklődök testközelből érezhetik egy sváb család hétköznapjait.... Tovább »
20:30 - 22:00
|film
Intézményünk a volt Tétény Mozi helyén épült, ezért nem maradhat ki a napi eseményekből egy hangulatos mozizás. Ha az időjárás engedi, a... Tovább »