Blinken OSA Archívum

Telefon: 
+36 1 327 3250

Kiállítóterem és levéltár együtt egy muzeális épületben. Az ipari műemlék Goldberger-házat, melyben a Szabad Európa Rádió adásainak háttéranyagait, hidegháborús és emberi jogi gyűjteményeket őrzünk, évente egy éjszakára megnyitjuk a nagyközönség előtt.

 

 

Blinken OSA Archívum – Múzeumok Éjszakája 2017

 

Program 16.00–24.00

 

 

Kiállítás a Centrális Galériában:  Afganisztán, birodalmak temetője – A szovjet háború

Az afganisztáni szovjet intervenció a hidegháború korszakának utolsó nagy nemzetközi konfliktusa volt. Visszatekintve ez nehezen érthető, hiszen a konfliktus kirobbanásáig Afganisztán nem volt kiemelt színtere a hidegháborúnak. A szovjet vezetés eleinte vonakodott harcoló csapatokat küldeni az országba, és a döntés valóban, mint utóbb kiderült, minden tekintetben végzetes következményekkel járt. Egy véres, milliónyi áldozattal és mérhetetlen szenvedéssel járó háborút zúdított az országra, amelynek

katasztrofális globális következményeit mind a mai napig viseli az egész világ.A kiállítás látogatóinak egy kvízt is összeállítottunk, amelynek kitöltői megkóstolhatják a rendkívüli nyitvatartással készülő Fruccola kávézó afgán ételkülönlegességét.

17:00/ 19:00 : Tárlatvezetés a kiállítás kurátorának részvételével

16:00-24:00  Épület túrák: Kiállítóterem, levéltár és kulturális központ együtt egy muzeális épületben. Az ipari műemlék Goldberger-ház alagsorát, melyben a Szabad Európa Rádió kutatóintézetének háttéranyagait, hidegháborús és emberi jogi gyűjteményeket őrzünk, évente egy éjszakára megnyitjuk a nagyközönség előtt.

A túrák minden páros órában indulnak, igény szerint angolul is.

ZENE:  21:00  DJ Sztyepp

 

Programjaink

16:00 - 23:45
|kiállítás, tárlatvezetés
Kiállítás a Centrális Galériában:  Afganisztán, birodalmak temetője – A szovjet háború Az afganisztáni szovjet intervenció a... Tovább »