Bajor Gizi Közösségi Ház

Mobil: 
+36 20 249 2273

Balatonföldvár kulturális életének központja a Bajor Gizi Közösségi Ház és Könyvtár. A régi földvári kultúrház - aminek ócska színpadát Bródy János is megénekelte - helyett 1994-ben adták át az új, modern épületet. A közösségi ház frekventált helyen, a város központjában várja látogatóit. Az intézmény kimondottan több funkció betöltésére létesült, jól kiszolgálva az eltérő kulturális igényeket.

A házat az önkormányzat 1994-ben építtette. Az épület tervezője, Gáts András 1994-ben így nyilatkozott: " Milyen szempontokat kellett mérlegelni a tervezés során? Semmiképpen ne hozzuk vissza az '50-es évek egyhangúságát vagy akár a '70-es évek sablonos terveit. A hangsúly tehát az egyediségen, ugyanakkor a hagyományos földvári építészeti stílus megtartásán volt." (Földvári Hírek, 1994/3. szám)

Szent Iván Éji Találkozó

2017. június 24-én mindenkit szeretettel várunk programjainkra, melyek idén összekapcsolják Balatonföldvárt és Balatonszárszót egy "Szent Iván éji találkozóban"!

Programok a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban:

18:00 h – Kiállítás megnyitó: Bálint Kálmán intarzia képei

20:00 h – „KELTA KÖVEK ÖSVÉNYE” feladatlapos túra
Részvétel feltétele: Regisztráció a helyszínen, egyénenként vagy csoportosan
Útvonal: Bajor Gizi Közösségi Ház – Petőf S. utca – Kelta sétány – Ország zászló – Kelta sétány – Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont
Időtartam: kb. 30–45 perc
Táv: kb. 2 km
Állomások: 8

A Programokra való belépés ingyenes!

Programjaink

20:00 - 21:30
|attrakció
Részvétel feltétele: Regisztráció a helyszínen, egyénenként vagy csoportosan Útvonal: Bajor Gizi Közösségi Ház – Petőf S. utca – Kelta... Tovább »